Tips Theorie Examen

Heb je moeite met het studeren voor je theorie examen en kun je wel wat hulp gebruiken? Wij kunnen je helpen door middel van een tweedaagse theoriecursus, maar mocht je graag zelfstandig willen studeren, dan hebben we hier wat tips voor het theorie examen voor je. 
 

Maak een samenvatting

Maak tijdens het leren een samenvatting met de belangrijkste informatie en regels. Doordat je de stof in je eigen woorden opschrijft blijft het daarboven beter hangen. 
 

 

Schrijf je fouten op

Tijdens het maken van examens maak je misschien meerdere malen dezelfde fout of vind je het moeilijk om bepaalde informatie te onthouden. Schrijf al deze ‘moeilijkheden’ op een blaadje, lees de bijbehorende theorie nog een keer door en herhaal die meerdere malen. 
 
 

Oefen examens, oefen examens, oefen examens

Je kunt natuurlijk eindeloos uit het theorieboek blijven leren, maar het echte onthouden begint pas bij het maken van oefen examens. Dan merk je welke onderdelen wat extra aandacht nodig hebben en welke delen wel snor zitten. 
 
 

Onderschat het examen niet

Ook voor leerlingen die makkelijk leren is deze tip van groot belang; onderschat het theorie examen niet! Het is niet voor niks dat de helft zakt voor het theorie examen. Bereid je goed voor en maak veel oefen examens. Dat vergroot de kans dat je bij de 50% zit die slaagt. 
 
 

Oefenen in de praktijk

Tijdens je praktijk lessen is het misschien niet heel handig om continu te oefenen, aangezien je dan je aandacht ook aan andere zaken moet besteden. Maar op de fiets of te voet kom je zat verkeersborden en verkeerssituaties tegen. Wie heeft er volgens jou voorrang en wat betekent dat ene verkeersbord?
 
 

Vraag je instructeur

Misschien kom je tijdens het leren informatie tegen die je niet helemaal snapt of die moeilijk te begrijpen is. Je kunt natuurlijk even googelen, maar daar staat ook veel informatie die niet klopt. Vraag daarom altijd aan je instructeur om wat uitleg, hij/zij zal je altijd de juiste informatie geven. 
 
Heel veel succes met studeren met deze handige tips voor het theorie examen!