Je rijlessen beginnen met een theoriecursus

De snelste weg begint met een goede auto theoriecursus!

Theorielessen voor Theoriecertificaat B

Voordat je na je rijlessen het praktijkexamen af mag leggen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat B. Je kunt het theorie-examen afleggen als je 16,5 jaar of ouder bent. De geldigheid van dit theoriecertificaat is 1,5 jaar.

Je kunt bij ons een theoriecursus volgen van 2 lesdagen van 08.30 tot ± 16.30 uur. Deze cursussen worden klassikaal in Tilburg gegeven op de verkeersschool. Het theorielokaal is voorzien van de meest moderne apparatuur wat ook bij het CBR-examen wordt gebruikt. Zo kun je alvast wennen. Het oefenen met dit systeem tijdens de cursus verhoogt de kans van slagen: 90% kans van slagen!

Examengarantie

Aan het einde van de theoriecursus wordt een proefexamen gehouden. Indien je voor dit proefexamen slaagt en de gehele theoriecursus hebt gevolgd, heb je recht op 1 gratis herexamen, mocht je het CBR-theorie-examen niet halen.

Theorie-examen op het CBR

Bij het CBR meld je je aan de receptie. Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en krijg je het nummer van de tafel waaraan je examen gaat doen. In sommige examencentra krijg je ook een sleuteltje van een locker. Daar kun je voor het examen je spullen in opbergen. Mobiele apparatuur zijn niet toegestaan tijdens het examen. Meestal moet je nog even wachten en roept de CBR-medewerker je binnen.

Hoe gaat het theorie-examen in zijn werk?

Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Het examen gaat als volgt in zijn werk:

  • Je krijgt eerst uitleg van een CBR-medewerker.
  • Daarna begint je examen. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen.
  • Je ziet per vraag een bepaalde verkeerssituatie op een grote tv-monitor. Je moet je dan voorstellen dat jij de bestuurder bent van de CBR-auto.
  • Het theorie-examen bestaat uit twee delen:
    1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
    2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Kosten theoriecursus auto

Een theorie-opleiding van twee dagen, inclusief theorieboeken en examengeld kost € 190,00. Dit is inclusief eenmalige examengarantie. KIJK OP https://www.verkeersschoolblom.nl/nl/Rijbewijzen/B%253A-Auto/Theorie.html

Handige tips

Lees hier handige tips voor je theorie examen.

Klassikale theoriecursus
Wij bieden je een cursus aan die direct aansluit op de examens van het CBR. Dit vergroot jouw kans van slagen enorm! De cursus duurt 5 avonden of 3 dagen.  De cursusprijs bedraagt €190,- inclusief lesmateriaal en examen.  Wist je dat je bij ons zelfs geld kunt verdienen met jouw theorie-examen? Heb jij onze klassikale cursus gevolgd en ben je geslaagd met 0 fouten? Dan verdien jij € 300,-!! Vraag naar de voorwaarden.