Gemiddeld aantal rijlessen

Hoeveel rijlessen heb ik nodig om mijn rijbewijs te halen? Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld, echter is het vrij lastig om hier precies antwoord op te geven. Dit komt omdat de een sneller leert dan de ander. Wel kunnen we een schatting geven. Het gemiddeld aantal rijlessen dat je nodig hebt, ligt ongeveer tussen de 35 en 40 rijlessen van een uur. Dit is slechts een schatting, er zijn natuurlijk altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en er zijn leerlingen die net iets meer rijlessen nodig hebben. Hoeveel rijlessen je nodig hebt, hangt dus af van hoe snel je dingen oppakt en of je gevoel hebt voor autorijden.

Hoeveel rijlessen nodig?

Hoeveel rijlessen heb je nodig? Als je een snelle leerling bent, is het mogelijk om je rijbewijs al binnen 32-37 lessen te halen. Een doorsnee leerling heeft gemiddeld 42 tot 47 lessen nodig. Ten slotte hebben leerlingen die er wat meer moeite mee hebben soms tot wel 52 lessen of meer nodig. Mocht je meer lessen nodig hebben, dan is dat helemaal niets om je voor te schamen. We willen tenslotte beide dat je veilig de weg op gaat en soms heeft dat iets meer tijd nodig. Hoeveel rijlessen je nodig hebt, hangt ook af van de hoeveelheid kennis die je al in huis hebt voordat je aan je rijlessen begint. Het kan helpen om van te voren al je theorie-examen te halen, hierdoor ben je al op de hoogte van de verkeersregels en kun je deze tijdens je rijlessen al direct toepassen.

Gemiddeld aantal rijlessen omlaag

Hoe krijg je het gemiddeld aantal rijlessen omlaag? Door rekening te houden met een aantal zaken, kun je ervoor zorgen dat je met minder lessen je rijbewijs haalt. Bereid je goed voor op de rijlessen, stel veel vragen aan de rij-instructeur en probeer de adviezen van je rij-instructeur meteen toe te passen tijdens de volgende les. Door op deze dingen te letten tijdens je rijlessen kun je ervoor zorgen dat je minder rijlessen nodig hebt.

Hoeveel rijlessen je nu precies nodig hebt, hangt van een aantal dingen af. Vaak kan de rij instructeur na een proefles een schatting geven hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Afhankelijk van het aantal uur dat de rij instructeur denkt dat je nodig hebt, kun je een pakket afsluiten. Na een proefles geven we aan hoeveel rijlessen we verwachten dat je nodig hebt. Vraag hier gratis en vrijblijvend een proefles aan.

Wij bieden verschillende rijlespakketten aan, wanneer je kiest voor rijlessen in pakketvorm bespaar je €8,01 per rijles!