Kwaliteitsgarantie van Verkeersschool Michael

CBR logo rijexamens

 

Kwaliteitsgarantie

 

Helaas zijn er verkeersscholen die niet begrijpen wat het psychomotorische en cognitieve beheersingsniveau van een examen kandidaat dient te zijn! Ook Jammer dat wanneer een school waar begaafdheid wordt ontwikkeld onder een waarderingsnorm zit van het aantal geslaagde leerlingen onder toezicht wordt geplaatst van 

Naar de homepage van de Inspectie van het Onderwijs

en in onze Branche waar helaas bij nalatigheid ernstige ongelukken kunnen gebeuren dit niet aan de orde is. 

Ik Michael ben er van overtuigd dat door onze lesmethode de kans dat je de eerste keer slaagt aanzienlijk is vergeleken met de grote verkeersscholen zoals de ANWB, zij presteren onder het gemiddelde oftewel meer dan de helft zakt. 45% de eerste keer op 30-12-2019. Wij daartegen 63% eerste keer slagen! Wij zijn betrokken en bevlogen met onze leerlingen. 

Kwaliteitsgarantie is voor iedere leerling waar je ook vandaan komt hoe je ook leert wij denken met je mee tot jij er klaar voor bent.

De tussentijdse toets (TTT)

CBR logo rijexamensWie voor het auto- of motorexamen in opleiding is in Tilburg kan de opgedane kennis en vaardigheden tussentijds testen met een proef: de tussentijdse toets.

De toets verloopt als een echt examen. Een examinator van het CBR beoordeelt hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Tijdens deze toets worden de examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens officiële exameneisen. Je instructeur rijdt ook mee. De toets duurt even lang als een echt examen: ongeveer 55 minuten. 

  • Na afloop van de toets krijg je advies over de onderdelen waar je nog aan moet werken.
  • De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt met de toets bij veel kandidaten weggenomen. Bovendien is het soms mogelijk je examen af te leggen bij dezelfde examinator die ook je TTT heeft afgenomen.
  • Tijdens de toets kun je vrijstelling verdienen voor het onderdeel 'bijzondere manoeuvres' op het eerstvolgende praktijkexamen.

Uit onderzoek is gebleken dat de slagingskans met een tussentijdse toets aanzienlijk wordt vergroot. Het CBR raadt je aan de toets op ongeveer twee derde van de rij-opleiding af te leggen. Zo kun je kennis maken met het examen en weet je welke onderdelen je nog moet verbeteren voor het examen.

Heb je nog meer vragen over deze toets? Laat het ons weten.

Het rijexamen

Het rijexamen gaat niet anders dan je TTT. Ook deze wordt in omgeving Tilburg gereden. Je gaat een stukje rijden en daarna krijg je te horen of je geslaagd bent. 

Het hele examen duurt ongeveer 55 minuten. Het daadwerkelijke autorijden duurt ongeveer 35 minuten. Het faalangst rijexamen verloopt iets anders en duurt daarom ook iets langer, je bent echter wel 35 minuten aan het rijden. 

Een aantal belangrijke dingen om mee te nemen zijn:

  • Oproepkaart (heeft de verkeersschool)
  • Identiteitskaart
  • Theoriecertificaat B
  • Verklaring van geschiktheid (heeft de verkeersschool)
  • TTT formulier

Iedereen die na 1 oktober zijn rijbewijs haalt heeft te maken met het nieuwe rijbewijs. Dat houdt in dat wanneer je geslaagd bent je geen papieren meer mee krijgt. Het is de bedoeling dat je de dag na je slagen het rijbewijs aanvraagt bij de gemeente waar je ingeschreven staat.

Het duurt daarna nog vier werkdagen voordat je het officiële rijbewijs krijgt.

Let op: je mag absoluut geen motorvoertuig besturen tot je het officiële rijbewijs in handen hebt.

Rijbewijs halen Tilburg? Kies VS Michael!