Eerste Rijles! Hoe gaat dat?

De eerste rijles is natuurlijk altijd spannend, vooral als je nog nooit in een auto heb gezeten of geen ervaring hebt met auto rijden. Want waar zit de koppeling? Hoe moet ik schakelen? En wat als het nou gaat stortregenen? Of wanneer ik de snelweg op moet? Toch is de eerste rijles misschien wel juist de les waar je het minst bang voor hoeft te zijn. Want onze rij instructeurs snappen heel goed dat je nog niet heel ervaren bent en we laten je dus zeker niet meteen de snelweg op gaan. Maar om je voor te bereiden beschrijven we de eerste rijles voor je.

Eerste rijles, wat gaan we doen?

Tijdens je eerste rijles gaan we zeker niet meteen rijden, we gaan eerst een beetje oefenen met het gaspedaal, de koppeling en het remmen. Maar voordat het zover is, is het wel handig dat je weet waar deze drie pedalen zitten. Daarom legt de rij instructeur eerst uit hoe de auto werkt, hoe je moet schakelen en hoe je je stoel en spiegels moet verstellen. Als dat allemaal een beetje is uitgelegd, rijdt de instructeur naar een rustige woonbuurt of het industrieterrein. Ergens waar je niet te veel last hebt van het overige verkeer. Want voordat jij je bezig moet gaan houden met het overige verkeer, is het belangrijk dat je eerst de auto onder controle hebt en hier aan gewend bent. Daar ga je oefenen met het gas, de koppeling en het remmen. En voordat je het weet rij jij je eerste meters helemaal zelf!

Bochten maken

Als je de eerste rechte meters zelf hebt afgelegd, wordt het tijd om de eerste bochten te maken. De rij instructeur legt uit waar de richtingaanwijzer zit en hoe je die moet gebruiken. Vervolgens kun je zelf aan de slag en merk je hoe gevoelig het stuur daadwerkelijk is. Daarnaast is er nog een verschil van sturen wanneer je naar links of naar rechts draait. Maar ook dit wordt allemaal rustig uitgelegd. Nadat je kennis hebt gemaakt met de eerste basis technieken is je eerste rijles alweer voorbij en is het tijd om naar huis te gaan en met een beetje geluk, kun je dat al helemaal zelf. Heb je vragen? Dan mag je deze uiteraard altijd stellen! Als we klaar zijn gaan we kijken wat voor pakket bij jou zou passen zodat je over een tijdje zonder ons rond mag rijden. 

Kennis maken? 

Ben je benieuwd naar onze rijschool? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsles